afis-forum2Fundația Amfiteatru în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate organizează cea de a VIII-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, în perioada 21 – 23 aprilie 2016, la Râmnicu – Vâlcea. Evenimentul se desfășoară sub egida Clusterului Medical “Sănătate România”.

Manifestarea s-a impus în decursul timpului ca un reper profesional – științific de prestigiu, reunind organizații reprezentative, specialiști, cercetători, personalități academice, reprezentanți ai autorităților statului și ai mediului privat.

Demarat în anul 2011, programul destinat turismului de sănătate în România a generat forumuri internaționale, două pe an, conferințe și seminarii profesional – științifice, expertiză care a fost preluată în activități legislative sau practice. Lucrările edițiilor anterioare ale forumului au fost preluate în publicații internaționale de prestigiu, intrând pe agenda manifestărilor recunoscute la nivel internațional în domeniul turismului de sănătate, iar acumulările profesional – științifice au configurat o paradigmă care semnalează nevoia depășirii urgente a clișeelor despre exigențele turismului în general, a turismului de sănătate, în mod deosebit. Dinamica și specificul domeniului cer noi abordări bazate pe expertiza și înțelegerea tendințelor și influențelor actuale și imediate ale pieței naționale și internaționale.

Ca și la celelalte ediții, avem în vedere consolidarea relației dintre teorie și practică, dialogul dintre mediul academic și specialiști, dintre autorități și întreprinzători și, mai ales, orientarea spre valorificarea practică a potențialului uman și natural de care dispune țara noastră.

Suntem obligați să privim cu multă responsabilitate acest potențial pornind și de la statistici deloc favorabile, atât în ceea ce privește turismul, în general, cât și în privința utilizării resurselor de sănătate, umane și naturale. Dacă în anii 70 România era pe locul 15 în lume la primiri de turiști, iar turismul de sănătate avea un loc de prestigiu, privilegiat, mai ales în ceea ce privește valoarea adaugată, astăzi suntem pe locuri deloc confortabile în clasamentele de specialitate, iar în privința utilizării resurselor pentru sănătate, ne confruntăm cu o o situație deloc plăcută: medicii pleacă, pacienții pleacă, resursele pleacă.

Pe de altă parte, dacă vorbim de domeniul sănătății și a valorificării acestuia prin turism, investițiile din domeniul sănătății, calitatea umană și profesională a personalului, școala medicală românească, oportunitățile competitive existente ne fac conștienți că suntem foarte aproape de instalarea dinamicii necesare. Deja sunt segmente care funcționează bine și foarte bine pentru pacienții/turiștii din România, cât și pentru cei din străinătate.

Resursele naturale de care dispune țara noastră, unele unice la nivel european și chiar mondial și nu în ultimul rând calitatea recunoscută a specialiștilor români din domeniul serviciilor de sănătate fac din turismul de sănătate un domeniu care poate fi cu usurință promovat pe plan internațional, constituind în același timp un puternic vector de imagine pentru România.

-AGENDA

-DESCARCĂ OFERTA

-FORMULAR DE ÎNSCRIERE

 

 

Lasă un răspuns

Post Navigation